Vragen en antwoorden Magnesium

Alle producten zijn 100% natuurlijk en bevatten als werkzame stof zoveel mogelijk zuiver magnesiumchloride uit de Zechstein bron. De zogenaamde Zechsal originals zijn de magnesiumolie, de magnesiumgel en de badkristallen. Deze hebben de hoogste concentratie aan magnesium (resp. 31, 30 en 47%) en bestaan voor de rest uit water. Allen de magnesiumgel bevat nog een klein deel natuurlijk zetmeel als verdikkingsmiddel.

De Zechsal functionele cosmetica (body cream, hair & body wash, deodorant en skin balm) zijn samengestelde producten met andere functionele, natuurlijke ingrediënten. Zie hiervoor de uitgebreide INCI lijst. Die kunt u vinden als u in de webshop op de foto van het product klikt.

Zechsal producten zijn niet op dieren getest en bevatten geen conserveermiddelen.

Dat kan inderdaad. Als je chronische klachten hebt kan het in het begin vervelend zijn om extra magnesium te gebruiken. De pijn kan erger worden, er kan hoofdpijn ontstaan en je kunt je loom of moe voelen. Allerlei processen komen op gang onder invloed van magnesium en het lichaam reageert soms heftig. Onze Duitse therapeuten hebben hier een mooi woord voor en noemen het “Heilschmerzen”. Wij hebben dit vertaald als ‘herstelpijn’.

Als je hier last van hebt, probeer dan eerst een lagere dosering en bouw het langzaam op. Mensen die heftig reageren op de Zechsal originals (olie, gel of badkristallen) hebben in vrijwel alle gevallen uiteindelijk baat bij magnesium. Het magnesium helpt het lichaam op een natuurlijke manier om zichzelf te herstellen. Nb. bij de functionele cosmetica (deodorant, body cream etc.) is de concentratie magnesium lager en daar komen dit soort reacties voor zover bij ons bekend niet voor.

Dat kan heel goed, zelfs bij baby’s wordt Zechsal gebruikt. De dosering moet wel aangepast worden en is afhankelijk van de leeftijd. Wij hebben hiervoor een speciale informatiesheet die je kunt vinden in onze kennisbank of open de sheet direct via deze link. Daarin staat welke producten voor welke leeftijd geschikt zijn en hoeveel je kunt gebruiken.

Extra magnesium helpt baby’s en kinderen om rustiger te worden (o.a. bij gedragsstoornissen als ADHD), beter te slapen en zich fijner te voelen. Bel ons gerust als je hier meer over wilt weten!

Jazeker, in volkorenbrood, banaan, soja, noten, groene groente, cacao en nog veel meer. Toch hebben veel mensen (ongemerkt) een magnesium tekort. Dit heeft te maken met onze eetgewoonten, maar ook met het feit dat ons voedsel steeds minder magnesium bevat. Dit laatste wordt veroorzaakt door uitputting van de bodem.

Of u extra magnesium nodig heeft, is van veel factoren afhankelijk. Lees ook “Heeft ú een magnesium tekort?”.

Nee. Zechsal bevat het lichaamseigen magnesiumchloride. Het is dus geen medicijn, met mogelijke bijwerkingen, maar een natuurlijk mineraal dat we dagelijks nodig hebben. Een eventueel overschot wordt op natuurlijke wijze door de nieren afgescheiden (vergelijkbaar met vitamine C). Mensen met ernstige nierproblemen en mensen met een zeer lage hartslag wordt aangeraden om eerst een arts te raadplegen.

Bij explosieve inspanning is het gebruik van magnesium vlak voor het sporten niet aan te raden. De spieren kunnen te veel ontspannen, wat een optimale prestatie in de weg staat. Gebruik Zechsallsportgel tijdens het sporten bij kramp of na het sporten om te herstellen. Bij recreatief sporten is gebruik van te voren of tijdens de activiteit prima.

Een bad of voetenbad met Zechsallsport flakes is de avond voor een flinke inspanning zeker een aanrader! Dit geeft een diepe nachtrust en extra energie voor de volgende dag. Om te herstellen na afloop geeft een bad met 0,5 tot 1 kg magnesium flakes geweldige resultaten! Melkzuur wordt uit de spieren verdreven, je spierpijn verdwijnt snel, je gewrichten worden soepeler. Kortom: voor sneller herstel gebruik je Zechsallsport!

Dit zijn kristallen uit het vocht (zweet) in de huid. Als u Zechsal smeert, trekt dit in eerste instantie vocht aan uit de huid. Vervolgens wordt het magnesium opgenomen en blijven andere kristallen op de huid achter. Naarmate de huid schoner is (bv direct na wassen) zal dit effect minder optreden en geen ‘witte waas’ zichtbaar zijn.

Zechsal en Dode Zeezout hebben als overeenkomst dat ze voor een belangrijk deel zijn opgebouwd uit magnesiumchloride. Zechsal bevat echter een hogere concentratie en is zuiverder. De Dode Zee ligt aan de oppervlakte en is vervuild door mens en milieu. Zechsal is onaangetast en komt rechtstreeks van 1600m diepte.

Zechsal is qua samenstelling niet te vergelijken met Himalayazout. De enige overeenomst is de afkomst uit een oerzee. Verder bestaat Himalayazout voor 97-98% uit natriumchloride, dus gewoon keukenzout. Daarnaast bevat het 2% magnesiumchloride. Zechsal zout heeft een veel hogere concentratie magnesiumchloride (47%) en geeft dus een veel groter effect!

Dit kan geen kwaad, maar het kan wel een onprettig gevoel geven. Om te wennen aan het gebruik kun je de gel of olie verdunnen met water en de concentratie langzaam opvoeren. Je kunt ook andere plekken op het lichaam uitproberen: de buikstreek en de voeten zijn in het algemeen goede plekken voor opname en de huid is daar niet erg gevoelig. Ieder mens is echter uniek en het is dus goed om zelf te ontdekken wat voor jou het beste werkt!