Mango cheesecake

Wat staat er deze week op het menu? Een Proteïne Banaan en Mango Cheesecake!

Wat hebben we nodig?
– Bakvorm
– Kom
– Garde
– Blender / Staafmixer
– Oven

Ingrediënten bodem
100 gram amandelmeel
50 gram gemalen kokos
2 eetlepels kokosolie

Ingrediënten cake:
1 bakje Griekse yoghurt (500gr) of magere kwark
1 heel ei en 2 eiwitten
1 bakje roomkaas light (200gr) van bijv linessa of philidelphia
2 scheppen (50 gram) Ultra Lite Vanille

Ingrediënten top:
Rijpe mango

Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 175 graden.
Mix het amandelmeel, de gemalen kokos en de olie door elkaar.
Druk de mix plat in de bakvorm en bak deze 10 minuten voor in de oven.
Mix ondertussen de Griekse yoghurt, de eieren, de roomkaas en de Ultra Lite tot een geheel.
Haal de bodem uit de oven en laat deze afkoelen, zodra deze is afgekoeld kun je de cake mix er boven op doen.
Stop vervolgens de gehele cake terug in de oven en bak deze zo’n 25 tot 30 minuten op 175 graden. Schil en snij de mango in stukjes en blend de mango in een blender of met een staafmixer. Als de cake is afgekoeld kun je de mango als topping op de cake smeren.
Eetsmakelijk!

Voedingswaarde
1 cake serveert 10 tot 12 puntjes.
1 punt bevat:

165 kcal
12,5 gr eiwit
6,3 gr koolhydraten
10 gr vet