Kwarkbroodjes

6 stuks:

Qua vorm lijken kwarkbroodjes op eierkoeken. Je kunt ze  beleggen met wat je maar wilt.  Maar met frambozenjam zijn ze echt overheerlijk! Probeer ook eens met  kalkoen, kip, Sandwichspread, Philadelphia of zelfs een keer Linera smeerpaté. Erg handig om mee te nemen in je lunchtrommel.  En een lekker laag koolhydraatgehalte.

Ik gebruik zelf de Kwark van Minus L, deze is lactosevrij en heerlijk van smaak. ( koelvak van bijv. Jumbo of Albert Heijn)

Recept kwarkbroodjes :

150 gram volle kwark
3 eieren

-oven voorverwarmen op 160 graden
-splits de eieren zorgvuldig en sla de eiwitten stijf
-meng de eidooiers met de kwark en zorg dat er geen klontjes in zitten

– meng alles voorzichtig door elkaar met een spatel
-maak hiervan 6 ovale platte koeken op bakpapier of siliconenmatje en bak dit 35 min. in de oven
-af laten koelen en bewaren in een luchtdichte trommel maar niet langer dan 3 dagen voor de zekerheid. Smakelijk !