Gevulde avocado eieren

GEVULDE EIEREN
Speciaal voor Pasen: gevulde avocado eieren!

Aantal of hoeveelheid: 12 halve eitjes
Koolhydraten: 0,4 gr. per half eitje (12 halve eitjes uit recept)
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Klaar in: 20 minuten

Ingrediënten
• 6 eieren
• 1 rijpe avocado
• 2-3 theelepels citroensap
• 2 theelepels Griekse yoghurt of crème fraîche, roomkaas kan ook
• 1 theelepel mayonaise
• peper en zout
• 1/8 paprika 1 khd ultra dunne reepjes
• paar takjes dille fijngesneden
• paar sprieten bieslook fijngesneden
• stukje bosui ultradunne ringetjes
• voor meer pit: sambal cayennepeper of tabasco naar smaak OPTIONEEL

Bereiding
1. Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten, spoel daarna koud en laat ze afkoelen in koud water.
2. Halveer de avocado en schep het vruchtvlees ervan in een kom, waar je straks alles in gaat pureren of prakken.
3. Snijd paprika, kruiden en bosui heel fijn en houd van alles een beetje achter voor de garnering. De rest gaat bij de avocado.
4. Pureer met de staafmixer (of prak met een vork) de avocado met citroensap, Griekse yoghurt, mayonaise, paprika, bosui en kruiden tot een zijdezacht mengsel.
5. Pel de koude eieren, halveer ze in de lengte en wip voorzichtig de halve bolletjes eigeel in de kom. Pureer tot het ei helemaal is opgenomen. Breng je vulling op (eigen) smaak met peper en zout. Voor een pittiger vulling voeg je tabasco, cayennepeper of een beetje sambal toe. (toevoegingen als Parmezaan, kerrie, paprikapoeder etc. zijn ook lekker)
6. Je kan het mengsel wel ene tijdje in de koelkast bewaren, maar spuit de eitjes pas op vlak voor het serveren! Schep het avocado-eimengsel in een spuitzak en spuit het in de eieren. Garneer met de achtergehouden paprika, bosui en fijngesneden kruiden…. Fijne pasen!

Recept: Leukerecepten.nl