Chocolademousse

CHOCOLADEMOUSSE

JE HEBT NODIG:
• 1 flinke avocado
• 1 rijpe banaan
• 3 el rauwe cacaopoeder (zonder suiker)
• wat kokosmelk, om het iets smeuïger te maken
• honing
• voor de garnering: gehakte noten, rozijnen of geraspte kokos

BEREIDING:
– Doe de avocado, banaan en rauwe cacaopoeder in een kom of keukenmachine en pureer dit.
– Breng de mousse op de juiste dikte door naar eigen inzicht wat kokosmelk toe te voegen.
– Breng de mousse verder met honing op smaak.
– Garneer eventueel met de noten, rozijnen, geraspte kokos of chocoladeschaafsel.

VARIATIE:
– Vervang de avocado’s door geklopte kokosroom en spatel er voorzichtig gesmolten chocolade (72% cacao) door. Laat de chocolademousse in de koelkast opstijven als je een dikkere structuur wilt.
– Gebruik gesmolten chocolade in plaats van de cacaopoeder.

Eet smakelijk en geniet lekker! (inspiratie RdL)