Bosbessen muffins

Het basisrecept van amandelmeel muffins wordt al heel veel gebruikt.

Ze zijn iets steviger dan de andere muffins en de bosbessen geven een verrukkelijke smaak. Wist je trouwens dat bosbessen superfruit is, t zijn net kleine snoepjes en ook nog eens vol met vitamines  (A en E) en antioxidanten. Lekker voor door de yoghurt, zomaar een handje of in een smoothie.

Ze zijn in een handomdraai te maken en zelfs na een paar dagen nog heerlijk…
Snel maken dus!

Wat heb je nodig?  (6 stuks)

  • 110 gram amandelmeel
  • 40 gram honing
  • 1 ei
  • 30 gram zachte roomboter of kokosolie
  • 1/2 theelepel baking soda
  • snufje keltisch zeezout
  • 25 gram gehakte pecannoten
  • 50 gram bosbessen

Hoe maak je het klaar?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Roer de droge ingrediënten door elkaar: de amandelmeel, zout en baking soda
  3. Roer in een aparte kom het ei los en voeg de roomboter en de honing toe.
  4. Voeg de natte ingrediënten toe aan aan het amandelmeel, roer het goed door elkaar tot een gelijkmatige massa.
  5. Schep nu de pecannoten en bosbessen er doorheen.
  6. Vul de muffinvormpjes met het mengsel
  7. Bak de muffins 15 á 20 minuten in de oven.
  8. Even afkoelen en smullen maar!

Variatie tip: vervang de bosbessen bijvoorbeeld eens door fruit van het seizoen. Denk aan aardbeien, frambozen, blauwe bessen enz.