Boerenkoolstamppot
Knolselderij Boerenkoolstamppot & appelmoes
Ingrediënten: 4 personen
1 knolselderij
1 zak diepvries biologische boerenkool (AH)
1 dubbele verpakking biologische spekreepjes
1 kleine slagers rookworst
4 appels
snufje Himalaya zout
Hoe maak je het?
snijdt de knolselderij in blokjes van ongeveer 2 x 2cm, dompel ze onder in heet water en leg de rookworst er bovenop. Snufje zout erbij. Deksel op de pan. In 20-25minuten gaar laten koken.
doe een laagje water in de pan en voeg de bevroren boerenkool en een klontje roomboter toe, zet op het gas en doe de deksel erop. Regelmatig roeren!
appeltjes schillen en in partjes snijden. In de pan met een klein laagje water. Gaag koken en puree van maken.
Bak de spekjes uit
knolselderij en boerenkool afgieten, knolselderij fijn stampen met roomboter en scheutje
melk. Met een staafmixer gaat het heeeeel goed! Boerenkool toevoegen en doorroeren.
serveren met de uitgebakken spekjes en een klein stukje worst.
Smakelijk eten