Boerenkoolstamppot

Knolselderij Boerenkoolstamppot & appelmoes

Ingrediënten: 4 personen
➡️1 knolselderij
➡️1 zak diepvries biologische boerenkool (AH)
➡️1 dubbele verpakking biologische spekreepjes
➡️1 kleine slagers rookworst
➡️4 appels
➡️snufje Himalaya zout

🥣Hoe maak je het?

🔪 snijdt de knolselderij in blokjes van ongeveer 2 x 2cm, dompel ze onder in heet water en leg de rookworst er bovenop. Snufje zout erbij. Deksel op de pan. In 20-25minuten gaar laten koken.
🥘 doe een laagje water in de pan en voeg de bevroren boerenkool en een klontje roomboter toe, zet op het gas en doe de deksel erop. Regelmatig roeren!
🍏appeltjes schillen en in partjes snijden. In de pan met een klein laagje water. Gaag koken en puree van maken.
🥓Bak de spekjes uit
💧knolselderij en boerenkool afgieten, knolselderij fijn stampen met roomboter en scheutje 🥛melk. Met een staafmixer gaat het heeeeel goed! Boerenkool toevoegen en doorroeren.
🍽 serveren met de uitgebakken spekjes en een klein stukje worst.
Smakelijk eten 😋🤗