Bloemkool nasi

BLOEMKOOLNASI

Ingrediënten

  • 400 gr bloemkool rijst
  • 3-4 eieren
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 gr kip
  • 250 gr Chinese roerbakmix
  • Snuf komijn
  • Scheut ketjap
  • 2 bosuien

Bereiding
Je kunt bloemkoolrijst kant en klaar kopen bij de meeste grotere supermarkten of zelf maken door een aantal roosjes bloemkool fijn hakken in een keukenmachine tot de grootte van rijst.

Snipper de ui, rode peper en knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie. Voeg de komijn en ketjap toe. Voeg de kip in kleine stukjes toe en bak een paar minuten mee tot hij bijna gaar is. Schep dan de roerbakgroenten, bosui er door, gaar laten worden en als laatste de bloemkoolrijst toevoegen. Laten verwarmen met de rest van het gerecht.

Voeg een snufje peper en zout toe. Bak in een koekenpan de eieren tot een spiegelei of omelet. Serveer de bloemkool nasi met een ei en eventueel wat extra bosui en rode peper naar smaak. SMAKELIJK !