asperges

Wat heb je nodig voor de klassieke bereiding van asperges:

  • Asperges geschild (ongeveer 8 p.p)
  • Mooie plakken beenham (afhankelijk van de dikte 1 a 2 p.p)
  • Eieren ( 2 p.p)
  • Roomboter
  • Bos verse peterselie

Hoe maak je klassieke asperges?

  1. Kook de asperges zoals aangegeven en kook het gewenste aantal eieren naar wens, hou je dus van zacht gekookte eieren kook ze dan voor een minuut of 4 en wil je hardgekookte eieren of eieren die je daarna fijn wil hakken kook de eieren dan tot hardgekookte eieren.
  2. Smelt de roomboter op zacht vuur
  3. Was de verse peterselie en schud goed droog. Hak de peterselie dan met een mes goed fijn zodat het strooibaar word. Is de peterselie te nat na het hakken dan kun je een schone (oude) theedoek nemen en daar de peterselie in doen en goed strak draaien en dan uitknijpen zodat je al het vocht eruit haalt
  4. Kook als je de klassieke asperges met aardappels of kriel wil serveren de kriel of gekookte aardappelen gaar.
  5. Maak de plakken ham eventueel heel kort warm in een klein beetje bouillon.
  6. Dresseer nu eerst de ham op het bord, leg er dan de warme gekookte asperges bij, strooi of leg de eieren de bij en vervolgens giet je de gesmolten roomboter erover. Garneer nu af met de gehakte peterselie. Serveer de gekookte krieltjes of aardappelen er desgewenst los bij.

eet smakelijk!