Aardbeientaart

AARDBEIEN KWARKTAART

Deze  kwarkaart is gezoet met honing en dadels en heeft een lekkere bodem van o.a. en havermout. Je zou een stukje van deze taart kunnen eten als ontbijt OF lunch 😊

Wat heb je nodig:

750 gr magere kwark
250 gr aardbeien
8 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
5 eetlepels honing

Bodem:
150 gr dadels (zonder pit)
40 gr kokosolie (gesmolten)
50 gr walnoten of amandelen
75 gr havermout

Hoe maak je het:

  1. alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal fijn.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  3. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan met een lepel.
  4. Zet de springvorm zolang in de koelkast.
  5. Maal of pureer ca. 200 gr aardbeien (bewaar er een paar voor de garnering).
    Doe de aardbeienpuree in een pannetje en verwarm dit.
    Week de gelatine in koud water en knijp uit en roer door de aardbeienpuree. Laat het mengsel iets afkoelen.
  6. Doe de kwark in een kom en roer de gepureerde aardbeien er door.
    Schraap het merg uit het vanillestokje en roer samen met de honing door de kwark.
    Giet het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur goed opstijven in de koelkast.
  7. Garneer de taart met de overgebleven aardbeien.

SMAKELIJK !

TIP: garneer met bosbessen en kokosrasp !