Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Het belang van Eiwitten

Er zijn tientallen, misschien wel honderden, verschillende eiwitshakes op de markt verkrijgbaar. Waarom kies ik dan voor de Forever Ultra Lite? Ik zal dat eens proberen om kort uit te leggen..

Macronutriënten

Ons lichaam heeft 3 voedingstoffen in grote hoeveelheden(  macronutriënten )  nodig:

 1. Eiwitten
 2. Koolhydraten
 3. Vetten

Hiervan kan ons lichaam er 2 opslaan en reserves aanleggen, te weten : koolhydraten en vetten. Eiwitten moeten daarom iedere dag opnieuw aangevuld worden. Een volwassen vrouw heeft dagelijks 54gram eiwitten nodig om het lichaam goed te kunnen laten functioneren.

Belangrijk

Waarom zijn eiwitten ( oftewel proteïnes )  belangrijk? Eiwitten zorgen ervoor dat er een aantal chemische processen in je lichaam tot stand komen en beter verlopen. Denk aan het vetverbrandingsproces, de spijsvertering en de hormoonbalans.

Daarnaast zijn eiwitten zijn cruciaal voor :

 • Spieren
 • Botten
 • Cellen ( met name ook de nieuwe cellen )
 • Bloed
 • Haar
 • Nagels
 • Huid
Proces

Eiwitten worden door een natuurlijk proces in je lichaam omgezet naar enzymen. Deze enzymen zorgen voor het verteringsproces en  verbrandingsproces in je lijf.

Ultra Lite

De Forever Ultra Lite bevat per 2 porties de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) aan proteïnen. De oorsprong van de eiwitten is van groot belang: deze zijn volledig plataardig. Het grote voordeel van plantaardige eiwitten zijn:

 1. Plantaardige eiwitten bevatten geen slecht cholesterol
 2. Ze bevatten een zeer laag vetgehalte
 3. Het zit boordevol vezels
 4. De Ultra Lite is helemaal glutenvrij én lactosevrij
 5. Het bevat het gepatenteerde AMINTONINE. Amintonine bevordert de opname van de proteïnes in de bloedbaan. Dit is uniek! Zonder deze stof worden eiwitten vaak te slecht opgenomen in het bloed waardoor de werking vele malen minder is.

Op mijn website : http://www.beautybyfemke.nl/gewichtsbeheersing/recepten/ vind je een heleboel heerlijke recepten om flink te variëren met de Ultra Lite. Smakelijk !!