geur aroma diffuser femke beauty by femke ikwilbalans.nu etherische olien keldonk erp

Etherische oliën

Wat doet geur met ons? Geur speelt vaak een onopgemerkte, maar belangrijke rol in ons leven. Iedereen kent de invloed van geur. Ga maar eens bij jezelf na en haal een geur van vroeger naar boven: vaak gaat deze herinnering samen met een gevoel of emotie. Waarom werkt lavendelolie zo kalmerend en waarom werkt rozemarijn stimulerend? Geur is sfeerbepalend! Wil jij jouw lievelingsgeurtje de hele dag om je heen? Gebruik dan een DIFFUSER! Als je voor de verdamping van de essentiële oliën een ultrasone verdamper gebruikt, breng je ook vocht in de ruimte en helpt het om fijnstof uit de lucht te halen. Ideaal als de verwarming weer aan gaat en de lucht droger wordt.

Een stukje verdieping over Etherische  / Essentiële oliën

Essentiële oliën bevatten zeer veel werkzame moleculen die verschillend zijn in hun uitwerking op de hersenen en dus ook op ons lichaam en psyche. Coumarines en esters bijvoorbeeld, zorgen voor de kalmerende en ontkrampende werking van lavendelolie. De krampstillende werking van lavendel is (vooral door de inhoudsstof linalool) aangetoond. Hetzelfde geldt voor de agressie verminderende werking van lavendel bij Alzheimer patiënten, die agressief en opgewonden gedrag kunnen vertonen. Hieronder een aantal voorbeelden van oliën die in bepaalde situaties ingezet kunnen worden:

1. Bij angsten worden oliën als ceder, roos, bergamot ( CHI) , (rode) mandarijn, neroli, sinaasappel, roomse kamille, geranium en sandelhout ingezet.
2. In de aromatherapie staan oliën als scharlei, jasmijn, patchouli en ylang-ylang bekend bij verlegenheid en bij een verminderd libido.
3. Oliën die stimuleren en ons concentratievermogen verbeteren zijn zwarte peper, citroen, pepermunt ( Forever)  en rozemarijn. Deze oliën passen goed bij mensen die mentaal moe zijn, zich slecht kunnen concentreren en snel vergeten. Bepaalde  hersendelen (waaronder de hippocampus) worden gestimuleerd om verschillende stoffen in de bloedbaan te brengen. Amerikaanse wetenschappers hebben in een grote studie (met meer dan 6000 secretaressen) aangetoond dat de geur van citroenolie het aantal schrijffouten met meer dan 50% kan laten dalen!
4. Meer lichamelijke en geestelijke ontspanning door gebruik van kamille (blauwe en roomse), lavendel( Forever) , marjolein en neroli ( Chi ) .

Waarom is het zo goed om essentiële oliën te verdampen?

Aromatherapeut Drs. Harmen Rijpkema aan het woord: “Er zijn vele studies bekend die de antibacteriële en antivirale eigenschappen en werking van essentiële oliën aantonen. Alleen al het verdampen of vernevelen van oliën kan er voor zorgen dat de lucht zuiver en gezond blijft.”

Wellness theme by DaisyThemes.