Serum..waarom?

Een droge huid kan om verschillende redenen voorkomen. De huid kan strak of ruw aanvoelen, schilferig, rood of dof lijken. Veroorzaakt door stress, blootstelling aan UV-straling, hormoonschommelingen, milieuvervuiling, medicatie of het natuurlijke proces van veroudering van de huid, kunnen droge plekken een probleem zijn voor elk huidtype.

Forever’s nieuwe Hydrating Serum verhoogt de hydratatie met vier soorten hyaluronzuur, die helpen om vocht vast te houden en hydratatie naar diepere lagen van de huid te brengen. Het beschermt tegen omgevingsstressoren en trekt snel in de huid met plantaardige vetzuren.

Hier zijn een paar veelgestelde vragen over serums, hun ingrediënten en het meest effectieve gebruik van serums in onze huidverzorgingsroutines.

Wat is een serum in een huidverzorgingsroutine en wanneer wordt het gebruikt?

Een serum is een huidverzorgingsproduct dat tot doel heeft krachtige ingrediënten rechtstreeks in de diepere huidlagen te brengen. Het is bijzonder geschikt voor deze taak omdat het bestaat uit kleinere moleculen die dieper kunnen doordringen en een zeer hoge concentratie aan actieve ingrediënten afgeven. Dit maakt ze een geweldig hulpmiddel om specifieke huidverzorgingsproblemen aan te pakken, zoals rimpels, fijne lijntjes, droge plekken, helderheid, huidskleur en textuur, evenals onevenwichtige gebieden. De serums van Forever bevatten grote hoeveelheden aloë vera die samenwerken met andere ingrediënten om balans te brengen en dieper in de huid brengen met zijn bijzondere eigenschappen.

Breng daarom een serum direct op jouw huid aan na het reinigen of tonifiëren, en vóór uw vochtinbrengende crème en zonnebrandcrème. Het is niet bedoeld om uw vochtinbrengende crème te vervangen, maar kan de hydraterende effecten ervan versterken en aanvullen.

Waarom heeft Forever twee serums? Wat is het verschil?

Serums worden gebruikt om verschillende huidverzorgingsproblemen aan te pakken. Infinite by Forever Firming Serum richt zich op het voorkomen van tekenen van vroegtijdige veroudering met zijn geavanceerde peptideformule. Forever’s Hydrating Serum pakt droge huidproblemen aan met vier soorten hyaluronzuur, vetzuren en plantaardige ingrediënten met grote hoeveelheden antioxidanten. Beide kunnen bij alle huidtypes worden gebruikt, afhankelijk van de individuele behoeften.

Wat is hyaluronzuur en waarom is dit belangrijk?

HA (hyaluronzuur) komt van nature voor in het menselijk lichaam en werkt als een magneet voor vocht, waardoor de cellen zoveel mogelijk vasthouden, zodat de huid zacht aanvoelt en er gehydrateerd, vol en gezond uitziet.

Ongeveer de helft van het hyaluronzuur in het lichaam is aanwezig in de huid, waar het zich bindt aan water om vocht vast te houden. Het is van cruciaal belang voor het handhaven van de hydratatie van de huid, die kan worden afgebroken door mechanismen van vrije radicalen die worden veroorzaakt door zaken als stress, UV-blootstelling en vervuiling. Eenmaal aangebracht, helpt het om de huid te hydrateren en deze hydratatie te behouden als een bevochtiger: een stof die wordt gebruikt om het vochtverlies te verminderen.

Hyaluronzuur, een krachtige bevochtiger die 1000 keer zijn gewicht in water vasthoudt om de huid gehydrateerd te houden, om te beschermen tegen omgevingsschade en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het is een natuurlijke en krachtige vochtbindende stof en zorgt voor een zachte hydratatie op de plekken waar je huid dit het meest nodig heeft . Het is geschikt voor alle huidtypes.

Hydraterend serum heeft vier verschillende soorten hyaluronzuur – waarom en wat zijn hun doeleinden?

Vier soorten hyaluronzuur, ook wel natriumhyaluronaat genoemd, werken samen in Hydrating Serum om water op het huidoppervlak aan te vullen en vocht van binnenuit vast te houden, terwijl de elasticiteit wordt verbeterd. Hier is hoe de vier soorten werken:

Ultrahoogmoleculair natriumhyaluronaat vormt een beschermende, dichte laag op het huidoppervlak, die het waterverlies van binnenuit helpt verminderen en tegelijkertijd een voortdurende hydratatie en ondersteuning van vervuiling biedt.
Natriumhyaluronaat houdt water als een spons op het huidoppervlak.
Een opneembare vorm van natriumhyaluronaat doordrenkt en verzadigt de huid en zorgt voor een uitstekende hydratatie bij het intrekken in de huid.
Natriumhyaluronaat met extreem laag molecuulgewicht wordt snel opgenomen in de oppervlaktelagen van de huid, waardoor de huid van binnenuit wordt gehydrateerd en hersteld.

Wat zijn andere belangrijke ingrediënten in Forever’s Hydrating Serum?

Dit nieuwe product bevat ook een hoge concentratie van pure aloë vera-gel uit het binnenblad, wat de huid ten goede komt met zijn ingrediënt met lignine: een bevochtigingsmiddel met huidbalancerende eigenschappen.

Naast het ultrahydraterende hyaluronzuur gebruikt Forever ook ingrediënten van over de hele wereld om te hydrateren en te beschermen. Kokosvetzuren helpen het serum gemakkelijk over de huid te verspreiden, terwijl sheaboter moeiteloos over je gezicht glijdt en snel smelt bij het aanbrengen. Sneeuwpaddestoel helpt bij het bestrijden van omgevingsstressoren en van tamarinde is aangetoond dat het de hydratatie verbetert, de elasticiteit en gladheid van de huid bevordert en het uiterlijk van een ruwe huid vermindert. Olijfolie, witte thee en mimosa-schors dragen bij aan de krachtige ingrediënten die vrije radicalen bestrijden die worden veroorzaakt door verschillende stressoren.

Wie kan het gebruiken en wanneer kan het het beste worden gebruikt?

Hydrating Serum is een aanvulling op alle huidtypes, maar zeker ook geschikt als je droge plekken hebt bij een vette huid . Je kunt het op een bepaald gebied gebruiken, of over het hele gezicht voorafgaand aan jouw vochtinbrengende crème. Je kunt het ook gebruiken in combinatie met Forever’s andere bekroonde Infinite by Forever Firming Serum, dat peptiden bevat die de tekenen van vroegtijdige veroudering bestrijden. Als veelzijdig product kun je het aanbrengen op andere delen van je lichaam waar droge plekken kunnen optreden, op de punten van droog haar of zelfs als primer later op de dag voorafgaand aan de make-up.

Klinkt best goed, toch? Ik heb het twee keer per dag gebruikt om mijn huid te helpen normaliseren, die de afgelopen maanden een beetje veranderde door bepaalde medicijnen, en ik merkte een verbetering op na slechts een paar dagen te hebben gebruikt. Het maakt nu ’s ochtends en’ s avonds deel uit van mijn huidverzorgingsprogramma. Forever’s Hydrating Serum met zijn heroïsche huidverzorgingsingrediënten, hyaluronzuur en aloe vera, is een geweldige reden om het in je skincare routine te gebruiken.

Liefs, Femke 👱🏻‍♀️💋

Lid Forever Product Board Skincare Benelux