Blog #2 Bloot

Daar sta je dan. ‘Bloot’.

Om censuur te vermijden houd ik ondergoed aan. Het voelt tóch compleet naakt.  Zelfs geen make-up. All natural. Bevalt datgene wat ik zie? NEE. Baal ik ervan? JA. Genoeg dit keer om er serieus iets aan te doen? JA JA JA ! God ja!

Ik heb besloten om mijn afslanktraject met jullie te delen. Om te laten zien dat ik met exact dezelfde dilemma’s kamp als jullie. Iedereen heeft een rede waarom het uit de hand gelopen is. Zo noem ik het dan maar. Was ik eerst zó blij met mijn afgeslankte lijf en dan nu sta ik daar weer. 15kg te zwaar.

De beslissing is genomen. Vandaag start ik:  ik begin enthousiast met Zumba. Op You Tube een opzwepend dansfilmpje aangezet. Yes dat gaat lekker! In mijn beleving dan. De strakke dames in het filmpje voeren de danspasjes uit alsof het niets is. En ze lachen er ook nog zo vals bij. Als je naar mij kijkt op dit moment, lijk ik eerder op een walrus in nood die de kade op wil kruipen. Pffff…..wel warm zeg. Sportkleding uit. Niemand ziet me. Boeien trouwens als iemand me wél ziet. Ik hoop dat ze er plezier aan beleven. Ik doe dit namelijk voor mezelf. Niet voor een ander. Boeit me niets wat een ander ervan denkt. Ik wil mijn ideale lichaam weer terug.   Wat wat betekend dat dan? Gewoon, 15kg eraf. Dat is minimaal 2 kledingmaten. Hoppa en dóór met de Zumba. Waarom lachen ze en zingen ze mee? Ik kijk rond en zoek een zuurstofapparaat.  Hehe, filmpje is afgelopen. Ik ben tevreden. Ik kijk naar mijn rode hoofd en mijn natte nekharen. HAHA, daar hebben we het bewijs dat ik kcal verbrand heb!! Nu nog het voor en na bewijs gaan documenteren. Foto maken 🙁

Op het moment dat ik de vreselijk confronterende foto’s van mezelf maak vanochtend, gaat de voordeurbel…Nee! Snel een, te korte,  hamamdoek omknopen, de hond optillen en dan als een soort van schilt voor me houden.  De exotische klanken van ‘Desposito‘ knallen door de luidsprekers van mijn radio in de hal. Een snelle check in de spiegel en ik denk: ” Die kerel zal niet echt schrikken nu?. ” En toch is de lange, slanke bezorger van UPS enigszins van zijn padje. Ik kan het hem niet kwalijk nemen. Volgende keer als hij weer een pakketje komt bezorgen dan zal hij zeggen: ” Zo! Ben je afgevallen?