Het valt (niet) mee !

Pfffff…..het mooie weer. Fijn. Ja echt fijn. Mensen worden vrolijk door de zon. Maar ik? Beetje dubbel. Van ene kant vind ik het heerlijk om buiten te zijn in de zon. Van de andere kant maakt het me chagrijnig. Korte rokjes, shirts zonder mouw. Wat zie ik dan in de spiegel? Dikke witte benen. Dikke bovenarmen. En een buik die wel 7 maanden zwanger lijkt.  Daar MOET iets aan gedaan worden. Mijn vriendin is veel afgevallen bij Femke. Die heeft een praktijk ‘ Ikwilbalans.nu’ .  De naam is intussen veranderd in Beauty by Femke.  Ik ga Femke bellen voor hulp. Ik kan vrij snel terecht omdat ze tijd voor me maakt. Mits is echt gemotiveerd ben. De volgende ochtend neemt ze mijn dag door. Wat eet ik zoal? Valt best mee. Dacht ik. Na een kwartiertje komt de Conclusie: ik eet te weinig voedzame dingen en te veel snelle koolhydraten. Klopt helemaal. Ik kan tot 12.30u niets eten. Dan wordt ik flauw. Dan eet ik alles wat ik tegenkom. Een minimarsje, nog wat minimarsjes, stroopwafel, glas sinas en ik sluit af met 2 witte boterhammen met chocohagelslag. Water vind ik niet lekker. Chocomel wél. Om 16u zelfde verhaal…. Daardoor heb ik om 17.30u aan tafel geen honger. Ik schep maar een beetje op mijn bord. Om 20.30u sta ik in de koelkast te loeren. Dikke plak kaas met saus en in het keukenkastje vind ik wat oude taaie kroepoek. Intussen wordt de chocomel warm in de magnetron. Shit! Ik ben zó verkeerd bezig! Femke laat me zien hoe ik toch van alles kan eten zonder dat het op mijn heupen of buik gaat zitten. Zonder dat ik honger hoef te hebben. Ik krijg een weekmenu en werkboek mee met recepten en tips. Met een goed gevoel rijd ik naar huis. Volgende keer kan ik trouwens best op de fiets… De volgende dag word ik wakker en pak een glas water met een capsule die mijn snaaigedrag onder controle gaat houden. Daarna maak ik een proteïnerijke vanilleshake. En die is nog lekker ook. Halve avocado erin met 4 aardbeien. Dit is echt lekker! Ik neem de voedingssupplementen die ze me aangeraden heeft. De aloe vera vind ik reuze meevallen! Om 10.15u pak ik een appel met een glas water met een schijfje limoen erin. Goed te doen. Tijdens de lunch op kantoor eet ik een zelfgemaakte tonijnsalade. Eén van de recepten uit het weekmenu van Femke. Zie ik het nu goed. De kwijlende blikken van mijn collega’s? ‘Mag ik eens proeven”, klinkt het al. Nee. Weg! MIJN! Rond 16u pak ik een sinaasappel en wat snoeptomaatjes. Smaken best wel die dingen. Geen straf ofzo. Als ik naar huis rijd drink ik mijn flesje water leeg. Dat ging goed. Toch al 1,5 liter water gedronken. Hahaha, dat is zeker een liter meer dan normaal. In de koelkast staat mijn eten al bijna klaar. Ik heb alles voorbereid de avond hiervoor. Ik mik alles de pan in en na 20 minuten zit ik werkelijk waar heeeerlijk te eten. Serieus. Als die vrouw ( Femke ) geen gewichtsconsulent was ,dan had ze kok moeten worden. Na het eten ga ik een half uurtje wandelen. Grappig om de buurt te zien vanaf een andere hoek dan crossend in de auto. Ik merk dat ik meteen mijn hoofd wat leeg loop. Heerlijk. Eenmaal thuis nestel ik me op de bank. FF netflixen. Handje ongezouten nootjes en een bak thee erbij. Om 23.00u kruip ik in mijn bed. Nou, als alle dagen zo gaan verlopen, dan teken ik ervoor!  Wordt vervolgd……